среда, 26. октобар 2011.

Koga to više zanima - lažna vest o ovogodišnjem dobitniku Nobelove nagrade za književnost?


stara kuća moravskog stila


Beograd -- "Samoorganizovani web aktivisti" preuzeli odgovornost za lažnu vest o Dobrici Ćosiću kao dobitniku Nobelove nagrade, koja je izazvala pravu medijsku pometnju.
_________________________
...opasan uticaj političara i pisca Dobrice Ćosića.
---- 

Hteli su da, kako saopštavaju, skrenu pažnju srpske javnosti na "strahovite posledice višedecenijskog političkog, literarnog i javnog delovanja Ćosića koje Srbija i čitav region osećaju snažno i danas".
Osim lažne vesti o Ćosiću kao dobitniku nagrade, pojavilo se i lažno saopštenje SANU u kome se navodi da je srpski književnik dobitnik nagrade kao i da će tim povodom biti tokom dana održana konferencija za novinare.

Prethodno su brojni svetski i domaći mediji naseli na vest objavljenu na sajtu identičnom sajtu Nobelovog komiteta, da je Dobrica Ćosić dobitnik nagrade za književnost.

Vest o tome objavili su "Gardijan", Vikipedija, sajt B92, RTS, koji je u svom krolu vrteo na televiziji obaveštenje da je Ćosić dobtinik ovogodišnje Nobelove nagrade za književnost.

Ta lažna vest pojavila se prvo na Tviteru sa linkom za sajt koji je potpuno isti kao sajt Nobelovog komiteta i to sat i po pre zvaničnog objavljivanja imena dobitnika. ....
  videti više: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=10&dd=06&nav_id=547433
     
   

Нема коментара:

Постави коментар

Коментари који садрже увреде и неистине биће обрисани

ПоРтАл

ПоРтАл
САЗВЕЖЂЕ З

Најновије

Популарни постови

Сазвежђе З на WordPressu

  • Лист Време - Време.- Одговорни уредник био је Коста Луковић. Лист је излазио од децембра 1921. године до априла 1941. године у Београду, … Наставите са читањем →
    Пре 6 година

Веб Едиција 1

Веб Едиција 1
МАДОНЕ ОДЈЕКА

Јединствено сазвежђе

Јединствено сазвежђе
Музеј српских ренесансних духова

ПРЕТРАЖИВАЧ

УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"