Ко се родио, кажу, има двадесет милиона предака!

Да бисмо се родили потребно је имати: 2 родитеља 4 деде и баке 8 прађедова и прабаба 16 чукунђедова и чукунбаба 32 наврдедова и наврбаба 64 курђела 128 курђупа 256 курлебала 512 сукурдова 1024 сурдепача 2048 парђупана 4096 ожмикура 8192 курајбера 16384 сајкатава 32768 белих орлова Укупно је током протеклих 15 генерација потребно 32768 претка, а све је то око 500 година пре него што смо рођени. Застаните на тренутак и размислите.... Колико је овде само било судбина, ликова, животних победа и пораза? Колико се људи тек требало родити - а није, јер су им преци давали животе да би други могли живети? Поштуј и памти своје претке, без њих не би било ни тебе!

Претражи овај блог

уторак, 30. јул 2024.

ВАЗЕЛИН И ДЕДА ФЕРКОВА МЕЗИМИЦА

 


 










VAZELIN MOŽE DA SE KORISTI ZA NAJMANJE 13 STVARI: Pojma nemate koliko je MOĆAN!

Vazelin je jedan od najboljih hidrirajućih sredstava.
Još nema komentara! Dodajte komentar da biste pokrenuli razgovor. Шта ви мислите?

Први пут сам видео бочицу вазелина код суседа; у рукама дечака који је био млађи од мене годину дана? Нисам имао више од пет година. - Шта је то? Чему служи?  Ух какав мирис има! - То мама користи...Вазелин. Нека маст...

*   
Везелин и деда Феркова мезимица (рођена исте године, када и тај дечак из суседства са којим сам се играо, преминуо је током пролећа ове 2024. Дуго је боловао. Годинама. Водили су га често на дијализу. Видео сам шта му је болест направила од тела. Како га је нагрдила. Нека му је лака земља. 
Не знам зашто сам се сетио деда Феркове мезимице, баш јутрос; кад сам покушавао да направим неке стихове, о девојчици (рођеној 1952) коју нико није хтео, ни мајка, ни отац, само поочим, који је био кукавица, и покварењак. ...
Лик подлаца достојног великог писца... Једноставно деда Феркову мезимицу није хтела ни песма, ни  "розе" који је пио њен деда, скоро слеп, који му је она набављала од поузданих Сремаца, .... итд.

* *

ПС   Да ли је жива деда Феркова мезимица; још увек; или ју је корона понела  на оно гробље у шведском градићу, граду шведске краљице Урлике? Или је ипак жива, али смештена у неком санаторијуму, или старачком дому?
....

ПРЕТРАЖИВАЧ

УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"