среда, 6. мај 2020.

Антрфиле: Мишел УелбекНЕШТО ПРИЛИЧНО СМУТНО НА закључак Катрин Мије да садашња ситуација подсећа на предвиђања из његове књиге "Могућност острва", Уелбек одговара:
- Рекох себи, добро је, ипак, имати читаоце. Јер, нисам размишљао о успостављању везе, а сасвим је јасна. Осим тога, ако поново размислим о томе, то је оно што сам баш тада имао на уму, у вези с истребљењем човечанства. Ништа попут филма великог спектакла. Нешто прилично смутно. Појединци који живе изоловани у својим ћелијама, без физичког контакта са ближњима, само неколико размена рачунарима, нестајући.

извор, видети више > „Запад није ПО БОЖАНСКОМ ПРАВУ вечно најбогатији, све ће бити исто, само много ГОРЕ”: Најпознатији француски писац предвиђа шта нас чека после епидемије короне, Новости |Горан ЧВОРОВИЋ | 05. мај 2020. 22:00 |


__________

Antrfile, od francuske riječi entrefilet ili umetak, je praktično tekst u tekstu, neki detalj koji nije direktno vezan za glavnu temu (ali i jeste) ili nešto zanimljivo što je neko od sagovornika primijetio a ne uklapa se u njegove izjave koje su dio teksta… nešto kao digresija u izlaganju ili razgovoru.
Pročitaj: šta znači reč – segregacija
АНТРФИЛЕ Уоквирен, издвоjени део. Срце текста. Ударна реченица коjа има посебну важност, сасвим специфичну тежину. Сажетак коjи истиче основну тезу и допунњава аргументацију аутора.

Нема коментара:

Постави коментар

Коментари који садрже увреде и неистине биће обрисани

ПоРтАл

ПоРтАл
САЗВЕЖЂЕ З

Најновије

Популарни постови

Сазвежђе З на WordPressu

  • Лист Време - Време.- Одговорни уредник био је Коста Луковић. Лист је излазио од децембра 1921. године до априла 1941. године у Београду, … Наставите са читањем →
    Пре 6 година

Веб Едиција 1

Веб Едиција 1
МАДОНЕ ОДЈЕКА

Јединствено сазвежђе

Јединствено сазвежђе
Музеј српских ренесансних духова

ПРЕТРАЖИВАЧ

УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"