Метиљ

Србљи кажу да од метиља нема лијека, и зато приповиједају, да су Нијемци уватили ђавола,, па га питали шта је лијек од метиља; а он им казао"Кад полипшу све овце до једне, онда ону последњу треба обнијети око тора, па више ни једна не ће липсати осим ње." Тада им је казао и од куге да је лијек кука и мотика. - СРПСКИ РЈЕЧНИК (1818) / Вук Стеф. Караџић - Просвета, Београд, 1969, стр. 595

недеља, 16. октобар 2011.

Приручник за побуну верујућих / Милан Р. Симић

(Из нових књига српских писаца)
Одломак


27.
Готово све време свог дана постојања у непостојању поклањам учењу. И знам да се никада нећу примаћи коначном знању. А опет, на путу као многосазнању највише ме храбри баш истина да се никада нећу ни примаћи коначном знању. Јер, коначно знање јесте велико чудовипште кога се уистину плашим.

28.
Побуна верујућих тзраје од саме појаве религијског учења. Како да је напокон окончамо! Ми, побуњени и верујући требало би да знамо како побуну да окончамо! Да ли знамо како да побуну окончамо? Нека нам је Бог у помоћи!...

          Симић, Милан Р.., 1959-
               Приручник за побуну верујућих: сада буји- паји или нихилистичка
"есејистичка срча" / Милан Р. Симић. - Младеновац: Шумадијске метафоре; Центар за културу, 2011 (Велика Плана: Мозаик). - 117 стр.; ауторова слика; 21 цм. - (Шумадијске метафоре.специјално издање; књ.81)
Тираж: 500. - Стр. 98-115: Асоцијације на асоцијације или Рибарење душе / Душан Стојковић
ИСБН 978-86-85201-10-3
_________________
    Стојковићева препорука: ... Добре књиге треба читати отворена срца. / Симић је идеалан читалац. Његове књиге, једнако, идеалне читаоце иошту...  (стр.107)

Нема коментара:

Постави коментар

Коментари који садрже увреде и неистине биће обрисани

ПРЕТРАЖИВАЧ

УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"